Ъпгрейд на брави с магнитна карта до RF безконтакни брави

 

Демонтаж на съществуващия магнитен четец

 

карта8
карта2
карта4
карта6

 

Различни модели платки четци и преработка

 

Temic PCB

Temic платка четец

MF PCB3

Mifare мини платка четец

MF PCB

Конектори на Mifare четец

MF PCB1

Преработен Mifare четец

 

Ъпгрейд на VingCard магнитна брава до RF безконтактна чрез смяна на шилдовете

 

При този ъпгрейд се запазва цялата механична част на оригиналната брава, както и насрещника. Сменят се само предния и задния панел.

Предният съдържа електронни безконтактен четец, а в задният панел са монтирани 4 батерии по 1,5V размер АА.

 

 

 

 

 

Необходимо е да се предостави мострена брава от съществуващите. Не е наложително да е работеща може и повредена, но да е пълен комплект, за да може да се прецени, как ще бъде закрепен новия RF четец. Обикновено се премахва целия комплект оригинален магнитен ченец, като се използува само "джоба", където се пъха картата. Често се случва "джоба" да е къс и тогава само Mifare платка може да се използва.

 

Често се налага да се сменят конекторите към бравата и батериите, в случай че са различни от тези на RF четеца. Виж картината на Конектори на Mifare платка четец.

 

На база изпратената мостра ще бъде изготвена оферта за цената на ъпгрейда.

 

Трябва да се има предвид състоянието на механичните части на бравите. Ако системата е сравнително стара и бравите са износени, и/или частично повредени трябва да се прецени, ако разликата между стойността на преработката и цената на подобен нов модел RF не е голяма за предпочитене е да се монтират нови брави, още повече, ако не се налага значителна допълнителна дърводелска работа.

 

До сега е правен успешен ъгрейд на брави ADEL и други китайски модели подобни на наш H200, на брави CISA, VingCard и други.

 

Специално механичната част на брави VingCard е много здрава и тогава се сменят само предният и задният шилдове - виж картините по-горе.

 

 

ОБРАТНО ГОРЕ